Prioritatea noastră, a celor de la clinica stomatologică Royal Dentis este să ne manifestăm grija față de dentiția copiilor tăi, concentrându-ne pe prevenție, pe tratamente de calitate și pe o motivare pozitivă.

Vrem să creăm o atmosferă plăcută, confortabilă în care copiii să agreeze obiceiurile legate de igiena dentară încă de la început.

Dentist pentru tine și micuțul tău – prima vizită

Considerăm că prima vizită a copilului la cabinet trebuie să fie distractivă, educativă și mai ales, să creeze o impresie pozitivă.

Te încurajăm să fii alături de copil pe parcursul primelor vizite. Apoi ar fi bine să-l obișnuim să rămână singur cu noi în cabinet.

Te învățăm pe tine și pe copilul tău cum să vă îngrijiți cât mai bine dantura. Iți vom furniza informații precum ce anume cauzează cariile, ce poți face pentru a le preveni.

După anestezie

Dacă copilului tău i s-a făcut o anestezie, atunci:

Limba, dinții, buza și țesuturile înconjurătoare îi vor fi amorțite.

Adesea, copiii nu înțeleg efectele unei anestezii și pot mesteca, zgâria sau suge, buza sau obrazul amorțit. Lucruri care pot cauza iritații minore sau pot afecta serios cauzând leziuni țesuturilor din zonă.

Este recomandabil să hranești copilul cu alimente ușoare, chiar lichide până ce trece efectul anesteziei.

Sigilarea șanțurilor și fosetelor ocluzale reprezintă metoda de prevenire și profilaxie a cariei dentare la copii, incidențî cu precădere pe fata ocluzală (cea cu care mestecăm) a dinților și având un grad de apariție mai ridicat la molari și premolari.

Sigilarea se face atât la dinții temporari (de lapte) cât, mai ales, la cei permanenți, de obicei imediat după ce au erupt. Metoda se aplică în special pe dinții definitivi (molarii de 6 ani și 12 ani, dar și pe premolari) în intervalul de vârstă 6 – 15 ani.

Protejând dinții de lapte (deciduali) de carii, garantăm sănătatea dinților definitivi și eliminăm riscul unor tratamente invazive care vor afecta morfologia dentară pe întreaga durată a vieții.