Servicii

Home / Servicii

Clinica stomatologică Royal Dentis oferă următoarele servicii:

Albirea dentară

Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, acest fapt fiind o reacţie a importanţei tot mai mare pe care societatea contemporană o acordă înfăţişării exterioare. În aceste condiţii nu este de mirare că albirea dinţilor este o procedură solicitată în special de persoanele supuse atenţiei ochiului public.

Aceste tratamente cosmetice diferă în privinţa eficacităţii, costului, durabilităţii şi a efectelor secundare, însă albirea dinţilor se referă în general la aplicarea compuşilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen. Gradul de albire a dintelui variază în funcţie de mai mulţi factori: tipul de pete, concentraţia agentului de albire din produsul utilizat, timpul în care agentul de albire acţionează pe dinte şi frecvenţa cu care tratamentul este repetat.

Există câţiva paşi necesari înaintea unui tratament de albire a dinţilor. În primul rând medicul stomatolog trebuie să stabilească dacă pacientul este un bun candidat pentru această procedură: albirea dinţilor nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentară, copiilor până în 16 ani şi persoanelor cu dinţii foarte sensibili sau alergice la peroxid, nu se recomanda albire la pacientii cu dinti fisurati.

Trebuie să avem în vedere şi faptul că albirea nu are efect asupra coroanelor sau oricărui alt tip de dinte care nu este natural. Dacă aveţi o obturatie de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra suprafeţei dentare, nu şi asupra materialului din care e realizata obturatia.

Candidaţii ideali pentru albirea dinţilor sunt persoanele ce prezintă pe dinţi pete gălbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente.

ALBIREA DINȚILOR ÎN CABINET

Tratamentul de albire în cabinetul stomatologic se desfăşoară în modul următor: medicul izolează gingiile pentru a le proteja – cu gel sau baraj de cauciuc (diga) şi aplică gelul cu peroxid pe suprafaţa externă a dinţilor. Apoi se proiectează o lumină specială – leduri sau laser – pe suprafeţele dentare, timp de 30 – 60 minute, functie de substanta activa.. Procedeul consta in trei sedinte de 15-20 minute care se pot realiza in aceeasi zi, metoda fiind cea mai rapida. Un alt sistem de albire eficient este cel ce utilizeaza geluri de albire Opalescence. Cel care se utilizeaza numai in cabinet, are o concentratie crescuta 35%, are actiune rapida, 90 minute si se face sub supravegherea medicului.

Tratamentele de albire dentară sunt considerate a fi proceduri stomatologice sigure atunci când sunt efectuate corect, de către profesionişti.

Chirurgia orală

Chirurgia orală şi maxilo-facială cuprinde tratamentul chirurgical al părţilor moi cervico-faciale, al oaselor craniului visceral, al glandelor salivare, articulaţiei temporomandibulare, diformităţilor şi malformaţiilor cranio-faciale, plastia reconstructivă în sfera orală şi maxilo-facială şi tratamentul chirurgical al afecţiunilor dento-parodontale.

Specialitatea cuprinde 2 părți:

  1. Chirurgia maxilo-facială – ce presupune intervenții de mare amploare, făcute doar în urma unei internări (este nevoie de spitalizare) unde asistența permanentă este obligatorie după realizarea intervenției necesare și
  2. Chirurgia dento-alveolară– ce cuprinde intervenții realizate în mod curent într-o clinică stomatologică, sub anestezie loco-regională. În această categorie putem regăsi:
  • EXTRACȚIA DENTARĂ NECHIRUGICALĂ (simplă) – prin care se extrage un dinte bolnav, ce nu mai poate fi tratat prin nicio metodă conservatoare.
  • EXTRACȚIA DENTARĂ CHIRURGICALĂ

Dupa extractia, unui dinte, în locul rămas se va forma un cheag de sânge care va ajuta la vindecarea osului și a gingiei. Pentru a opri sângerarea, a preveni infecția și a proteja acest cheag, peste rană se vor aplica comprese care se îndepărtează în maxim o oră de la extracție. De asemenea trebuie urmate cu strictețe indicațiile post extracționale indicate de către medicul chirurg.

Coroană din zirconiu

Zirconiul este una din inovațiile stomatologiei moderne, un material care a revoluționat munca specialiștilor în estetica și protetica dentară.

Coroanele din zirconiu sunt realizate prin frezare computerizată în clinica noastră cu ajutorul sistemului CAD/CAM -scannerul CORITEC i3Dscan și a mașinii de frezat CORITEC 350i.

Coroanele de zirconiu reprezintă soluția optimă, potrivit specialiștilor în protetica dentară. Spre deosebire de alte coroane de înveliș, coroanele din zirconiu sunt preferate de pacienți, datorită aspectului său similar cu al unui dinte natural și rezistenței ce îi asigură o durabilitate mai mare.

AVANTAJELE COROANELOR DIN ZIRCONIU

-Acomodare imediată: un avantaj major al coroanelor din zirconiu este acela că acomodarea durează foarte puțin. Acest lucru se datorează frezării computerizate care execută dintele la aceeași dimensiune cu dinții restanți din cavitatea bucală. Coroanele din zirconiu sunt foarte ușoare, ele se integrează perfect în cavitatea bucală, devenind insesizabile de către pacient. Acesta este unul dintre principalele scopuri ale dezvoltării tehnologiei, confortul pacientului fiind mereu prioritar în noile soluții medicale.

-Aspect natural : de cele mai multe ori, factorul determinant în alegerea coroanelor dentare îl reprezintă aspectul lor și asemănarea cu dintele natural. Din acest punct de vedere, coroana din zirconiu este, fără doar și poate, alegerea pe care trebuie să o facă orice pacient care se confruntă cu probleme de reabilitare orală.

-DURABILITATE: coroana din zirconiu este o piesă extrem de precisă, obținută prin frezare computerizată la o precizie de 4 microni, astfel încât adaptarea gingivală este net superioară lucrărilor dentare clasice. Coroanele din zirconiu elimină complet problemele gingivale datorită acestei precizii nemaiîntâlnite în alte soluții protetice.

-Biocompatibilitate: coroanele din zirconiu spre deosebire de celelalte coroane din metal, nu este oxidată de fluidele din cavitatea bucală, prin urmare nu irită țesuturile învecinate cu oxizi și nu influențează sub nici o formă culoarea dinților naturali.

Pacienții care sunt alergici la alte materiale cu coroana de zirconiu nu vor avea nicio reacție negativă, mai ales că oxidul de zirconium ZrO2 are o compoziție rară și pură, nu corodează, nu are niciun fel de conductivitate electrică și nu irită.

-Conservarea țesutului dentar: coroanele din zirconiu sunt realizate prin frezare computerizată CAD/CAM și sunt extraordinare din punct de vedere estetic. Metoda CAD/CAM (computer aided design-computer aided milling) implică utilizarea unei camere de captură video, performantă, de înaltă acuratețe a detaliilor, conectată la un computer. Computerul va realiza designul integral al restaurației pe baza imaginilor 3D scanate urmând a fi inserată pe bontul protetic.

Titanul este considerat un metal nenobil dar are o serie de calități speciale. Datorită acestora, aliajele de titan se apropie foarte mult de aliajele nobile.Titanul este mult mai ușor decăt celelalte metale, rezultând o punte dentară extrem de ușoară, datorită acestui fapt este mult mai ușor tolerată de cavitatea bucală.

Porțelanul folosit pentru placarea lucrărilor de titan, este un material mai special care se pliază coeficientului de contracție al titanului.

Astăzi, titanul se folosește pe scară largă în stomatologie în special pentru fabricarea implanturilor dentare. Deși costul lucrărilor pe bază de titan este mai mare, acesta nu ajunge de obicei la prețul lucrărilor pe aliaje nobile.

Coroană integral ceramică (E-max)

În clinica ROYAL DENTIS realizăm coroane integral ceramice E-max cu ajutorul cuptorului de presat ceramica E-max Programat EP 5010, liderul mondial al cuptoarelor de presat ceramică.

Coroanele integral ceramice E-max sunt coroane de o estetică deosebită obținute prin presarea unei pastile ceramice la temperaturi de 1000 grade.

Ceramica E-max este stabilă coloristic, prezintă o transluciditate excelentă și datorită lipsei altui substrat (metal sau zirconiu), trecerea dintre coroana și țesutul moale (gingia) este deosebit de estetică. Este inertă din punct de vedere chimic, biocompatibilă cu alte materiale de restaurare dentară și rezistentă la abraziunea dentară.

În cabinetul nostru se execută lucrări metalo-ceramice, la cele mai înalte standarde de calitate, datorită aparatului automat de turnare a metalului în vid, Trystolit și arderea ceramicii iîn cuptorul Ivoclar Programat EP 5010, liderul mondial al cuptoarelor pentru ars porțelanul.

Porțelanul dentar este cea mai bună alegere pe care o poate face un pacient în cazul unei lucrări dentare, fie că este vorba de o restaurare redusă fie de o punte dentară extinsă.

Calitățile porțelanului sunt net superioare oricărui alt material fizionomic folosit în stomatologie, fiind singurul care are atât o estetică deosebită (gama mare de culori, transluciditate apropiată de cea a dinților naturali) cât și o rezistență excelentă la masticație.

Porțelanul se poate folosi pentru orice tip de restaurări dentare: coroane dentare, punți reduse sau extinse, precum și în toată gamă de lucrări pe implanturi.

Lucrările dentare metalo-ceramice au o vastă aplicabilitate în stomatologie. Coroana metalo-ceramică și puntea metalo-ceramică sunt alcătuite dintr-un schelet metalic de susținere peste care se ard mai multe straturi de ceramică dentară.

Scheletul metalic poate fi din Cr-Ni sau Cr-Co

Acesta asigură rezistența întregii lucrări protetice, având o grosime de 0,2-0,4 mm, pe acest suport se construiește din mase ceramice (Noritake,Vita) viitoarea piesă protetică.

Aliajul metalic folosit este specific pentru lucrările ceramice având coeficientul de contracție asemănător cu masa ceramică folosită pentru placarea scheletului. Compoziția acestuia permite realizarea unei conexiuni chimice puternice cu stratul de ceramică. În timpul arderii, aceste aliaje eliberează la suprafață un strat de oxizi . Acest strat de oxizi se întrepătrunde cu moleculele de ceramică rezultând o legatură chimică rezistentă,care ține „lipită”ceramica de metal.

Este unul dintre cele mai importante avantaje ale lucrărilor metalo ceramice în comparație cu cele metalo acrilice și metalo-compozite. Legăturile dintre scheletul metalic și compozit respectiv acrilat sunt strict mecanice, având o rezistență net inferioară.

Calitatea dar și prețul unei lucrări depinde în mare parte de aliajele metalice folosite pentru confecționarea scheletului. Aliajele pe care se poate arde ceramică pot fi metale nenobile(Cr-Co,Cr-Ni) și metale nobile (Au în aliaj cu platină)

Cele mai folosite metale în acest scop sunt: cromul, nichelul, aluminiul, cobaltul sau fierul. Cu toate că nu au proprietățile metalelor nobile, lucrările metalo-ceramice cu schelet „nenobil” au o rezistență și o estetică bună, durată de viață acceptabilă iar prețul este rezonabil.

Se pot executa lucrări dentare diverse (coroane, punți, lucrări pe implanturi) deși este preferabil ca aceste aliaje să nu fie folosite dacă pretențiile estetice sau funcționale sunt mari.

Royal Dentis Team

Chiar dacă se numesc „aliaje de aur”, acestea sunt de fapt niște aliaje formate din: aur, platină, paladiu, argint, cupru și staniu.

Doar primele patru componente listate sunt metale nobile. Un aliaj de aur dentar are calități cu atât mai bune cu cât procentul de metale nobile care intră în compoziția lui este mai mare.

Ca și aliajele nenobile, aliajele de aur folosite pentru scheletul lucrărilor ceramice sunt special alcătuite pentru a realiza o legatură chimică cu stratul de ceramică.

Aurul dentar este un aliaj special de aur care se folosește doar în stomatologie

Aliajele de aur dentar pentru lucrările ceramice au un conținut de aur de 22-18 la mie

De ce este superior aliajul de aur ?

Aliajele de aur sunt inerte chimic în cavitatea bucală,ele nu intră în reacție cu salivă.

Nu se corodează niciodată. Are o rezistență în strat subțire, superioară oricărui aliaj metalic. Capa din aliaj de aur de grosime 0.3 mm este mult mai rezistentă decât o capă dintr-un aliaj de crom-nichel cu grosimea similară.

Aplicația practică este posibilitatea confecționarii unui schelet mult mai subțire, ceea ce va îmbunătăți aspectul estetic general al lucrării.

Este foarte bine tolerat de organism și nu este alergenic, aurul fiind unul din puținele metale care are această calitate.

Implantul dentar

Implantul dentar este un dispozitiv din titanium care prin înșurubare se introduce în maxilar sau mandibulă, în jurul spirelor formându-se os, prin urmare acest dispozitiv se osifică putându-se realiza coroanele de înveliș.

Implanturile dentare Megagen sunt unele din implanturile premium aflate pe piața dentară, sunt fabricate în Coreea de Sud, acestea au luat naștere în 2002, ca o subsidiară a firmei MINEC (MegaGen Internațional Network of Education&Clinical research) în Coreea de sud.Firma ajungând astăzi una din cele mai complexe și inovatoare în domeniul implantologiei dentare. Megagen propune implantul AnyRidge, care reprezintă implantul secolului 21, fără doar și poate cel mai performant implant, indicat în majoritatea situațiilor clinice. Any-Ridge este primul implant ce a introdus conceptul de design cu spire progesive, adoptat ulterior și de celelalte firme producătoare.

Diametrul spirelor din din care este alcătuit implantul AnyRidge, nu este egal pe toată lungimea lui, fapt ce îi conferă o mai bună stabilitate în os. La vârf, spirele implantului Megagen sunt mai mici, devenind progresiv mai mari spre porțiunea superioară care se fixează în osul cortical (primar). Această zonă fiind prima, trebuie păstrată intactă fiind deosebit de importantă pentru stabilitatea în timp a implantului. Implantul dentar AnyRidge este de asemenea autofiletant, cu spire tăietoare, ce îi conferă o deosebită stabilitate în momentul introducerii în os. Designul spirelor subțiri dar foarte active în același timp permite o inserare la forțe mici și astfel nu se stresează fibrele osoase; vindecarea se produce fără stres cât mai aproape de condițiile naturale și fără modificări.

Megagen se ocupă de ani de zile de cercetare medicală avansată și de studii celulare, fapt ce a condus la dezvoltarea unei game de implanturi extrem de performante, aflându-se în prezent în primii 5 producători de implaturi din lume.

Endodonția

Termenul de “endodonție” provine din limba greacă și înseamnă “interiorul dintelui”.  În ultimii 50 de ani, endodonția s-a identificat ca specialitate a medicinei dentare, tratamentul endodontic constând în prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor datorate pulpei dintelui (“nervul”), în fapt țesutul moale din interiorul dintelui.

Salvarea dintelui natural trebuie să fie întotdeauna prima alegere în cazul unui tratament stomatologic. Atunci când medicul curant vă recomandă extracția unui dinte, întrebați-l dacă poate fi salvat cu ajutorul procedurilor endodontice, cunoscute sub denumirea de “tratamente de canal”. Pulpa dintelui poate fi afectată și infectată din diverse cauze; motiv pentru care ea trebuie extirpată. Extirparea nervului nu înseamnă “moartea” dintelui, așa cum se percepe în general. Pulpa are un rol determinant atât în creșterea și maturarea acelui dinte cât și în menținerea functionalității lui în cavitatea bucală. În urma tratamentului de canal dintele rămâne “viu”, continuând să funcționeze și să-și îndeplinească rolurile biologic-mecanice, fiind hrănit de către țesuturile din jur. Menirea unui tratament de canal (tratament endodontic) este de a menține dintele în cavitatea bucală – pentru că, așa cum se știe, cel mai bun implant este propria rădăcină. Scopul final îl constituie salvarea de la extracție a unui dinte a cărui pulpă este inflamată sau necrozată, precum și tratarea și prevenirea infecției și a inflamației existente la nivelul țesurilor proxime (oase maxilare, țesuturi moi). Pe scurt, în timpul tratamentului endodontic, întregul sistem de canale situate în interiorul rădăcinii dintelui este curățat de bacterii și resturi organice și etanșat cu materiale biocompatibile care să nu permită reinfectarea.

Anual, milioane de dinți au nevoie de tratament de canal. Daca nu ați trecut prin experiența unui astfel de tratament, probabil aveți multe întrebări referitoare la justificarea lui, rezultatele obținute și eficiența lui în menținerea unui dinte în cavitatea bucală. Așa cum spuneam mai sus, menirea unui tratament de canal este păstrarea dintelui afectat în cavitatea bucală. Se știe că pierderea unui dinte este o traumă care în timp, fără să simțim sau să ne dăm seama, afectează și ceilalți dinți cu repercursiuni asupra sănătății corpului (afectează eficiența masticării alimentelor și eficiența sistemului digestiv). Desigur, un dinte lipsă se poate înlocui printr-un implant, dar “cel mai bun implant este propria rădăcină” constituie una din regulile de aur ale stomatologiei. În ce constă tratamentul de canal și care sunt etapele:                                                                                                       De regula, – tratamentul se finalizează în aceeași ședință (care poate dura aproximativ 2 ore). Sunt însă situații în care finalizarea se face după 2-3 ședințe, funcție de complexitatea cazului. De reținut: tratamentul de canal nu doare, totul se face sub anestezie, astfel:

  •     cu ajutorul digăi dentare dintele este izolat de restul cavității bucale pentru a împiedica accesul salivei și contaminarea dintelui în timpul tratamentului;
  •     se creează accesul spre canalele din rădăcinile acelui dinte. Unii dinți pot avea o rădăcină, un canal; sunt însă situații în care un dinte poate avea mai multe canale în aceeași rădăcină sau în rădăcini multiple, cum e cazul molarilor. Acest aspect se explică fiecărui pacient înainte de tratament.
  •     pulpa dintelui, infectată sau sau parțial afectată, se extrage din canalul dintelui;
  •     canalul este apoi atent instrumentat creând o formă conică, regulată și frumos conturată pentru a permite curățarea canalului.
  •     curățarea canalului este etapa determinantă în obținerea unui rezultat bun; soluțiile speciale de curățare asigurând dezinfecția lui.
  •     urmează etapa de obturare și sigilare a canalului cu materiale speciale biocompatibile.
  •     foarte frecvent, un dinte care are nevoie de tratament de canal, are coroana distrusă. Coroana se reface cât mai repede după finalizarea tratamentului de canal: prin metode fizionomice directe: un pivot de fibră de sticlă (sau de alta natură) care ranforsează obturația (“plomba”). Dintele apoi este învelit de o coroană ceramică pentru a asigura prezența dintelui și îndeplinirea funcțiilor lui pentru cât mai mult timp.

Tratamentul de canal presupune și efectuarea unor radiografii dentare pentru ca medicul să poată avea control și repere în timpul tratamentului. Aparatura radiologică modernă nu are nicio legatură cu ce știu pacienții în general referitor la doza de radiație primită în cazul radiografiei dentare. Astăzi, doza de radiații primite pentru o radiografie dentară este mai mică decât radiația solară pe care o primim fiecare dintre noi într-o zi. Radiografiile digitale sunt executate în clinica noastră, iar rezultatul se obține în timp real, ajutând medicul să vadă dacă obturația radiculară este făcută corect până la vârful rădăcinii.

Fațete ceramice dentare E-max

În clinica Royal Dentis realizăm fațete dentare E-max cu ajutorul cuptorului de presat ceramica E-max Programat EP 5010, liderul mondial al cuptoarelor de presat ceramica.

Fațetele ceramice E-max sunt lucrări protetice de o estetică deosebită obținute prin presarea unei pastile ceramice la temperaturi de 1000 grade.

Ceramica E-max este stabilă coloristic, prezintă o transluciditate excelentă și datorită lipsei altui substrat (metal sau zirconiu), trecerea dintre coroană și țesutul moale (gingia) este deosebit de estetică. Este inertă din punct de vedere chimic, biocompatibilă cu alte materiale de restaurare dentară și rezistentă la abraziunea dentară.

În situația în care dinții prezintă colorații inestetice, procese carioase incipiente, spații între dinți ce nu pot fi corectate prin tratament ortodontic (dinții nanici), cea mai bună opțiune de tratament o reprezintă fațetarea dentară.

Avantajul major al fațetelor dentare este că ele pot rezolva exceptional problemele de estetică din zona dinților frontali, putând păstra dinții vitali (fără necesitatea scoaterii nervului).

Metodele mai moderne de analiză estetică prin fotografia digitală (DSD-Digital Smile Design), oferă posibilitatea de a vizualiza aspectul dinților și încadrarea lor ca formă în corelație cu celelalte elemente faciale, inaintea începerii tratamentului efectiv.

Fațetele dentare sunt piese protetice deosebit de pretențioase, care necesită un plan de tratament bine întemeiat, colectarea meticuloasă de date de diagnoză privind funcționalitatea întregului aparat dento-maxilar și o bună colaborare și comunicare între practicieni (doctori, tehnicieni dentari) și pacient.

Cu ajutorul fatetelor dentare, pot fi corectate anomalii de culoare și de poziție ale dinților. Se pot închide spațiile interdentare (diasteme și treme), iar dinții care prezintă colorații inestetice ale smalțului dentar pot căpăta un aspect natural în armonie cu celelalte componente faciale.

Șlefuirea milimetrică a suprafețelor dentare se realizează sub anestezie locală, așa că NU DOARE!

Acestea au grosimea unei coji de ou, sunt realizate individualizat din porțelan, fiind translucide și odată lipite pe suprafața dintelui, conferă estetica și fizionomia dorite. Procedura este minim invazivă, fără să necesite îndepărtarea nervului. Mai mult de atât, există tipuri de fațete (așa numitele „no-prep”) care se aplică direct de dinte, fără să fie necesară atingerea acestuia cu freza dentară.

Fațetele dentare sunt rezistente și durabile. Nu se pătează, nu irită gingia și, prin suprafața lucioasă, nu permit acumularea de placă bacteriană, DAR pentru menținerea stării de sănătate dentară, este foarte important că pacientul să mențină o igienă impecabilă.

Igienizare dentară

Igienizarea dentară profesională este o manoperă foarte importantă recomandată fiecărui pacient înca de la prima vizită la medicul stomatolog și se execută de preferință de două ori pe an. Igienizarea profesională se poate realiza doar într-un cabinet de medicină dentară care să dețină toate instrumentele necesare (aparat cu ultrasunete, periuța și pasta specială pentru periaj). Pentru o curățare impecabilă și completă se recomandă și air flow-ul (unde se folosește o substanță pe bază de bicarbonat de sodiu care are rolul de a asigura o curățare intensă a zonelor mai greu accesibile ale dinților (precum șanturile acestora). În plus acesta are rolul de a îndepărta petele și colorațiile de la nivelul suprafeței dentare ce nu pot fi îndepărtate în urma detartrajului.

Tartrul este placa dentară mineralizata. Periajul dentar este foarte important deoarece prin îndepartarea acestei pelicule permite elementelor de remineralizare din salivă să producă acțiuni reparatorii la nivelul smalțului dentar. Indiferent de elementele comerciale (periuța sau pasta de dinți folosite) cel mai important este îndepărtarea acestei pelicule. In timp, placa dentară sub acțiunea anumitor tipuri de bacterii din cavitatea bucală se poate mineraliza formându-se astfel tartrul dentar cu localizarea atât supra cât și subgingival. Acest tartru nu se poate îndepărta decât cu ajutorul unei igienizări profesionale realizate în cabinetul stomatologic.  Detartrajul asociat cu periajul și air-flow-ul reprezintă măsura cea mai importantă de prevenire a leziunilor carioase și a bolii parodontale care în timp pot duce la pierderea dinților.

CUM SE POATE PREVENI APARAȚIA PLĂCII BACTERIENE

  • la 6 luni trebuie făcută o igienizare profesională și un control de rutină
  • dinții trebuie periati de două ori pe zi timp de cel puțin două minute
  •  folosește ața dentară pentru a elimina resturile

Pentru ca dantura noastră să fie puternică există substanțe care întăresc dinții. Această manoperă se numește fluorizare și ajută la sănătatea dinților.

Incrustații ceramice, Inlay, Onlay E-max

În clinica Royal Dentis realizăm incrustații ceramice, Inlay și Onlay E-max, cu ajutorul cuptorului de presat ceramica E-max Programat EP 5010, liderul mondial al cuptoarelor de presat ceramica.

Incrustațiile ceramice E-max sunt incrustații de o estetică deosebită obținute prin presarea unei pastile ceramice la temperaturi de 1000 grade.

Atunci când pe suprafața molarilor sunt afecțiuni carioase întinse sau obturații (plombe) din compozit sau din amalgam vechi, dar nervul dintelui nu este afectat, se recomandă realizarea unei încrustații ceramice E-max. Motivul? Pentru a păstra o perioadă cât mai lungă dintele vital, protocolul operator este de a curăța structura afectată a dintelui, respectiv îndepartarea obturațiilor vechi și reconstituirea părții lipsă din coroana dentară cu obturații ceramice E-max.

PASTILE DE DISILICAT DE SILICIU IPS e.max Press
PASTILE DE DISILICAT DE SILICIU IPS e.max Press

Laborator tehnică dentară

Royal Dentis susține EXCELENȚA prin tehnologia CAD – CAM, robotul tehnicii dentare moderne, care înlocuiește cu mare succes câteva faze umane, de lucru, în realizarea lucrărilor protetice din zirconiu, materialul viitorului.

Practic, dacă întrebați orice stomatolog specializat în cosmetica dentară de talie mondială, “Care este singurul lucru, care adăugat practicii dumneavoastră v-ar aduce rezultatul muncii la un nivel superior?” cel mai probabil va răspunde “Să am un tehnician dentar specializat lucrând lângă mine. M-ar ajuta să am o estetică și un control mai bun care ar depăși o relație externă cu un laborator.

Pentru a obține un rezultat estetic optim, echipa de tehnică dentară trebuie să aibă o viziune clară a ceea ce este artistic posibil și funcțional corespunzător. De aceea, avem laborator propriu de tehnică dentară și tehnicieni experimentați și talentați. Un tehnician dentar ceramist este un artist foarte priceput care modelează, pictează, sculptează și supune arderii materialele ceramice dentare. Un tehnician dentar ceramist trebuie să aibă ani de pregătire în arta și stiința cosmeticii dentare, ceramicii, porțelanului și a materialelor aferente.

Ceea ce mulți pacienți nu înteleg este că, pentru a avea o replică frumoasă a unui dinte natural, fiecare dinte are parte de un design absolut special, unic și este făcut manual. Fiecare dinte este ca o sculptură – o mică operă de artă. Dinții pot fi sculptați pentru a rezulta o formă mai masculină, sau un zâmbet mai feminin, sexi sau sportiv.

 

Ortodonția

Ortodonția se ocupă cu îndreptarea dinților. În clinica noastră există un medic specialist ortodont care execută aparate dentare fixe și mobile.

Îndreptarea dinților se poate face cu aparate mobile doar până la vârsta de 16 ani, după care are loc osificarea și modificările nu vor mai putea fi obținute decât cu aparate dentare fixe (recuperarea fiind mai costisitoare și mai greu de făcut necesitând un specialist ortodont cu dotare specială pentru ortodonție fixă).

În primele 7-10 zile de la aplicarea aparatului ortodontic mobil, veți putea resimți o ușoară hipersalivație (exces de secreție salivară) sau dificultăți în înghițirea salivei. Aceste mici neajunsuri dispar complet după trecerea acestui interval de timp dacă aparatul este purtat corect. Se recomandă exerciții de dicție (citit cu voce tare, rar, pronunțănd corect cuvintele și repetându-le pe acelea pentru care există dificultăți).

Vezi lista de prețuri aici

Parodontologia

Boala parodontală, cunoscută sub denumirea populară de „paradontoză”, reprezintă inflamația cronică a țesuturilor care susțin dinții în os. Este o afecțiune periculoasă, întrucât dacă semnele ei sunt ignorate, se poate ajunge la pierderea dinților. Principala ei cauză o reprezintă activitatea agresivă a bacteriilor conținute în placa și tartrul ce acoperă suprafețele dentare. Sunt vinovați factorul genetic, stresul și fumatul.

Când ar trebui sa ne îngrijorăm

Sângerarea este primul semn al unei nereguli la nivelul gingiilor. Apare frecvent la periaj, masticație, sau în cazurile mai grave, chiar spontan. Din păcate, de cele mai multe ori este ignorat, permințând astfel avansarea bolii parodontale. Nu ignorați nici gingiile de un roșu aprins sau violaceu.

Dacă observați retragerea gingiilor, cu „dezvelirea” dinților sau „alungirea” acestora, nu întârziați să vă prezentați la medicul specialist PARODONTOLOG!

Daca simțiți un miros neplăcut la nivelul cavității bucale, pe care nu îl putem îndepărta prin spălarea dinților sau clătirii frecvente cu apă de gură, acesta este un alt motiv pentru a consulta medicul specialist. Halena fetidă provine de la conținutul pungilor parodontale. Odată îndepărtat acesta, va dispărea și mirosul neplăcut.

Un alt semnal de alarmă este reprezentat de mobilitatea dinților. Dacă se ajunge până aici înseamnă că suportul osos s-a diminuat cantitativ și afecțiunea parodontală de care suferiți a avansat.

Nu ignorați nici migrarea dinților frontali deoarece și acest aspect poate ascunde parodontopatia.

Pacientul trebuie să înțeleagă importanța unei igiene impecabile. Medicul parodontolog poate ajuta la stoparea evoluției bolii parodontale, dar numai cu cooperarea riguroasă a pacientului. Orice tratament începe cu igienizarea cavității bucale (detartraj, periaj și airflow).

RETRACȚIA GINGIVALĂ

Retracția gingivală reprezintă expunerea rădăcinilor dentare prin migrarea marginii gingiei către apexul dintelui (partea terminală a rădăcinii). Se întâmplă mai ales după vârsta de 40 de ani, și poate fi un fenomen izolat, localizat, sau poate afecta întreaga dantură, având o cauză generală. Cauzele apariției acestei afecțiuni sunt multiple:

Boala parodontală, cel mai des incriminată, determină retracția generalizată a gingiilor, prin scăderea suportului osos care susține gingia; anvergura retracției este în legatură directă cu gravitatea afecțiunii parodontale;

Acumularea tartrului și plăcii bacteriene induce activarea mecanismului de apărare al gingiei – retragerea, inflamarea și sângerarea acesteia;

De cele mai multe ori pacienții ajung la medicul specialist parodontolog din cauza nemulțumirii estetice cauzată de aceste retracții gingivale: dinții par mai alungiți, cu spații între ei (din cauza retragerii papilelor interdentare), este vizibilă diferența de culoare dintre smalț și cement, acesta din urmă fiind gălbui. De asemenea, pot apărea cavități sau carii pe partea radiculară. Sau pacientul poate acuza dureri la contactul zonei respective cu băuturi sau alimente reci, dulci, acre sau condimentate.

Tratamentul retracțiilor gingivale variază în funcție de cauza acestora. O igiena bucală impecabilă este primul pas spre vindecare: aceasta este realizată mai întâi de medic (prin detartraj, periaj profesional) și pastrată de pacient. El trebuie să își însușească tehnica corectă a periajului, a folosirii aței dentare sau a altor mijloace auxiliare de igienizare, astfel incât sa nu iși auto-inducă leziuni sau să și le agraveze pe cele prezente.

In cazul sensibilității dintilor, există paste desensibilizanțe care împiedică transmiterea stimulilor către nerv și astfel indepărtează durerea.

Stomatologie copii

Prioritatea noastră, a celor de la clinica stomatologică Royal Dentis este să ne manifestăm grija față de dentiția copiilor tăi, concentrându-ne pe prevenție, pe tratamente de calitate și pe o motivare pozitivă.

Vrem să creăm o atmosferă plăcută, confortabilă în care copiii să agreeze obiceiurile legate de igiena dentară încă de la început.

Dentist pentru tine și micuțul tău – prima vizită

Considerăm că prima vizită a copilului la cabinet trebuie să fie distractivă, educativă și mai ales, să creeze o impresie pozitivă.

Te încurajăm să fii alături de copil pe parcursul primelor vizite. Apoi ar fi bine să-l obișnuim să rămână singur cu noi în cabinet.

Te învățăm pe tine și pe copilul tău cum să vă îngrijiți cât mai bine dantura. Iți vom furniza informații precum ce anume cauzează cariile, ce poți face pentru a le preveni.

După anestezie

Dacă copilului tău i s-a făcut o anestezie, atunci:

Limba, dinții, buza și țesuturile înconjurătoare îi vor fi amorțite.

Adesea, copiii nu înțeleg efectele unei anestezii și pot mesteca, zgâria sau suge, buza sau obrazul amorțit. Lucruri care pot cauza iritații minore sau pot afecta serios cauzând leziuni țesuturilor din zonă.

Este recomandabil să hranești copilul cu alimente ușoare, chiar lichide până ce trece efectul anesteziei.

Sigilarea șanțurilor și fosetelor ocluzale reprezintă metoda de prevenire și profilaxie a cariei dentare la copii, incidențî cu precădere pe fata ocluzală (cea cu care mestecăm) a dinților și având un grad de apariție mai ridicat la molari și premolari.

Sigilarea se face atât la dinții temporari (de lapte) cât, mai ales, la cei permanenți, de obicei imediat după ce au erupt. Metoda se aplică în special pe dinții definitivi (molarii de 6 ani și 12 ani, dar și pe premolari) în intervalul de vârstă 6 – 15 ani.

Protejând dinții de lapte (deciduali) de carii, garantăm sănătatea dinților definitivi și eliminăm riscul unor tratamente invazive care vor afecta morfologia dentară pe întreaga durată a vieții.

Radiologie dentară

Pentru  stabilirea unui diagnostic corect, clinica noastră dispune de un aparat de radiologie dentară. Am considerat absolut necesar această investiție atât pentru completarea actului medical, cât și pentru a veni în sprijinul pacienților care nu sunt astfel nevoiți să se deplaseze pentru realizarea unor radiografii.

Aparatele radiologice sunt de ultimă generație, fiind o aparatură digitală ale cărei principale beneficii sunt:

  •     reducerea cu până la 80%-85% a dozelor de radiație comparativ cu sistemul clasic de radiografie;
  •     timp de expunere mai scurt;
  •     obținerea de informații în timp real
  •     prelucrarea și arhivarea imaginii obținute;

Posibilitatea prelucrării imaginii pe calculator este unul dintre avantajele pe care radiografia digitală le are asupra radiografiei convenționale. Producătorii includ în software-ul programelor o gamă diversificată de metode de procesare, printre care: modificarea contrastului, inversarea tonurilor de gri, colorarea artificială, realizarea de măsurători etc. Aceast lucru însemnând ca pe radiografiile digitale, medicul poate identifica informații care nu ar fi fost vizibile pe radiografie clasică.

Radiografia  retroalveolară poate vizualiza 2-3 elemente dentare și oferă detalii nedecelabile la examenul clinic, cum ar fi afecțiuni parodontale, leziuni carioase în stadii incipiente, recidive ale cariilor, prezența cariilor secundare marginale, chisturi, granuloame, fracturi.

DOZE DE RADIAȚII

Unitatea de masură pentru dozele de radiații care ajung în organism este « milisievert » (mSv). Experţii Colegiului American de Radiologie și ai Societății de Radiologie din America de Nord apreciază ca doza maximă admisă de radiații acumulate pe durata unui an nu trebuie să depașească 20 mSv. Dintre toate investigațiile cu Raze X, radiografia dentară este cel mai puțin iradiantă, doza de radiații emise fiind de numai 0,02 mSv.

Sursa de radiații               Doza

Radiografie dentară        0,02 mSv

Mamografie                     1-2 mSv

CT toracic sau pelvis       4-8 mSv

CT complet                      10-12 mSv

Radiații din mediu           3mSv/an

* Doza maximă admisă: 20 mSv/an

Sursa: American College of Radiology, Radiological Society of North America, American Association of Physical Medicine.

Proteza elastica: Flexite

Protezele flexibile, ca și toate lucrările stomatologice efectuate în cabinetul nostru, sunt realizate în laboratorul propriu și sunt însoțite de certificate de conformitate.

Protezele flexibile pot fi doar parțiale (pacientul trebuie să mai prezinte pe arcadele dento-alveolare un grup de dinți restanți, aceștia pot fi naturali sau să facă parte dintr-o lucrare fixă).

Croșetele (sistemele de ancorare) sunt de culoarea gingiei.

Confortul protezelor elastice este sporit deoarece nu traumatizează dinții vecini și protejează gingia. Masticația și fonația (pronunția cuvintelor) sunt mult îmbunătățite.

Adaptarea funcțională și estetică este net superioară față de proteza acrilică clasică.

Avantajele protezelor flexibile:

  • – sunt foarte fizionomice: croșetele clasice de metal fiind înlocuite cu unele albe și elastice
  • – au stabilitate foarte bună asigurând un confort sporit
  • – nu produc mobilitatea dinților restanți
  • – nu produc leziuni ale părților moi și nu atrofiază osul alveolar
  • – au rezistența mecanică mai mare decât cele clasice (acrilice), nu se sparg
  • – sunt mult mai bine tolerate de țesuturi
  • – rezistența la îmbătrânire mărită
  • – proteza maxilară nu mai trebuie să acopere toată bolta palatină (cerul gurii)

Îngrijirea protezei dentare:

Igiena corectă, zilnică a cavității orale și implicit a protezei reduce neajunsurile legate de impregnarea și contaminarea cu diferite reziduuri existente în cavitatea bucală.

Acumularea de bacterii pe suprafața protezei determină halitoza (respirație urât mirositoare),stomatita de proteză (răni ale gingiei supra-infectate) și carii la nivelul dinților restanți. Pentru a evita toate acestea, există tablete pentru igienizarea protezei. Acestea distrug bacteriile responsabile de halitoză, dezinfectează, previn și curăță petele produse de cafea, ceai, țigari, vin rosu, cola.

Pentru multe persoane, protezele dentare fac parte din viaţa lor, iar dacă vi s-a recomandat să luați în considerare purtarea unei proteze dentare, ei bine trebuie se știți, că nu sunteți singura persoană în această situaţie. Sute de milioane de oameni poartă proteză dentară, aceasta ajutându-i să mănânce, să vorbească şi să zâmbească plini de încredere în fiecare zi.

Între vizitele la dentist şi timpul necesar pentru a vă acomoda cu proteza dentară, dacă ştiti la ce anume să vă aştepţati pe parcursul procesului, veți putea să vă eliberați de orice grijă care vă apasă. Vă prezentăm un ghid care să vă ajute la purtarea protezei dentare:

Realizarea și adaptarea protezei dentare:

În procesul de realizare și adaptare a protezei dentare, treceți prin următoarele etape:

  1. Îndepărtarea dinţilor bolnavi și a rădăcinilor existente pe câmpul protetic.
  2. Amprentarea: vi se va lua amprenta într-o lingură standard metalică sau de plastic, cu un material de amprentă din clasa alginatelor pentru confecționarea lingurii individuale, o portamprentă mult mai fidelă cu câmpul protetic .
  3. Amprentarea cu lingura individuală, amprenta care va detalia câmpul protetic și după care se va realiza viitoarea proteză

Se ia „mușcătura” cu ajutorul șabloanelor de ocluzie, pentru înregistrarea rapoartelor de ocluzie în vederea montării dinților.

  1. Se face proba machetei protezei, unde pacientul vede mărimea, culoarea dinților precum și rapoartele de ocluzie și iși dă acceptul pentru finalizarea protezei
  2. Inserarea protezei în cavitatea bucală și primirea instrucțiunilor.

Adaptarea la noua proteză dentară

Odată fixată proteza dentară, la început veți avea o uşoară senzaţie de disconfort. Acest lucru este însă normal, iar curând gura, limba şi musculatura facială se vor adapta la noua proteză. Sarcinile cotidiene precum mâncatul şi vorbitul vor necesita o perioadă de antrenament. Luați lucrurile pas cu pas şi foarte curând veți redeveni dumneavoastră însivă. Dentistul te poate sfătui cu privire la alegerea produselor – precum creme adezive și soluţii de curăţare pentru protezele dentare – care te vor ajuta să ai mult mai multă încredere în tine atunci când porţi noua proteză dentară.

Cât durează până ai noua proteza dentară?

Este posibil să nu treacă mai mult de câteva luni între prima programare la medic şi momentul în care vei simţi că te-ai acomodat pe deplin cu noua proteză. Este de aşteptat că va fi nevoie de patru sau cinci programări la dentist într-o perioadă de trei până la şase săptămâni, dar acest lucru variază de la o persoană la alta.

Programându-vă periodic la dentist după montarea protezei, vă va ajuta să vă asigurați că proteza dumneavoastră se menţine într-o stare bună, împreună cu întreaga cavitate bucală.

Inserarea unei proteze oferă o mulţime de beneficii, iar procesul nu este atât de complicat pe cât vă puteți imagina. Odată inserată noua proteză dentară, sunteți gata să vă bucurați de toate plăcerile vieții.

Royal Dentis Team

Proteza scheletată este unul dintre cele mai eficiente și mai moderne mijloace de reabilitare a edentației (lipsa unuia sau a mai multor dinți) la pacienții la care implantul este contraindicat fie din cauze generale (diabet, boli cardiovasculare, fumat) sau locale (igiena bucală necorespunzătoare, ‘lipsa’ osului necesar inserării implantului, vecinatătea unor elemente anatomice importante care nu permit introducerea acestuia). Protezele scheletate sunt lucrări dentare complexe și de mare finețe, care implică o parte fixă (o punte dentară pe dinții restanți) și o parte mobilizabilă. Această parte mobilizabilă arată ca o proteză parțială, dar are un schelet metalic subțire care unește bazele pățtilor edentate și care ocolește dinții restanți. Pe dinții limitanți breșelor (dinții de la extremitățile punții) se montează niște sisteme speciale (culise, capse, telescoape), prin care proteza scheletată este fixată de punte. ­Dumneavoastră o veți putea scoate acasă când doriți pentru a o igieniza corespunzător.

Avantaje și dezavantaje

Un alt aspect care nu trebuie neglijat este ­costul unei lucrări scheletate. Desi este destul de ridicat, totuși costul este mult mai redus decat realizarea unei reabilitări dentare prin folosirea implanturilor. Dacă în cazul utilizării implanturilor tratamentul se finalizează abia după trei-șapte luni, în cazul protezei scheletate sunt necesare doar trei-patru săptămâni. La lucrările pe implanturi, dacă apar unele probleme, lucrarea trebuie îndepărtată, acest lucru putându-se ­realiza doar prin distrugerea lucrării. În cazul protezelor scheletate, orice dinte din proteză poate fi înlocuit cu ușurință.

Proteza scheletată este un dispozitiv protetic care, spre deosebire de proteza clasică, asigură pacientului numai avantaje: rezistența conferită de suportul din aliaj metalic, fizionomie perfectă (atașarea de dinții pacientului făcându-se prin intermediul unor sisteme speciale tip culise sau capse, acestea fiind de-a dreptul invizibile unei priviri neavizate), confort și funcționabilitate sporite (aceste proteze mobile, deși se scot pentru a fi igienizate, în timpul folosirii, al vorbirii și mestecării alimentelor nu se mișcă). Proteza clasică suprasolicită dinții pe care se sprijină și aceștia se pierd într-un timp mult mai scurt decât în cazul purtării protezei scheletate.

Singurul dezavantaj față de protezele clasice este costul destul de ridicat, deoarece realizarea acestora presupune tehnologii speciale și înaltă calificare atât din partea medicului care elaborează planul de tratament, cât și din partea tehnicianului și implicit, a laboratorului de tehnică dentară.

Nu trebuie neglijat faptul că, în cazul utilizării protezei scheletate, este necesară o etapă de adaptare care este mai îndelungată decât în cazul utilizării implanturilor, dar mult mai scurtă decât în cazul protezei clasice. O altă problemă este aceea de acceptare a pacientului că poartă o lucrare care, deși este performantă, este totuși mobilă.

Însă, față de proteza clasică pe seama căreia s-au facut tot felul de glume de-a lungul timpului, proteza scheletată nu va părăsi gura pacientului accidental (datorită strănutului sau alimentelor lipicioase). Ea are o stabilitate asemănătoare cu cea a dinților naturali.