Periajul dentar cu periuța de dinți electrică

Periajul dentar cu periuța de dinți electrică

Una dintre cele mai importante invenții din stomatologie este periuța de dinți electrică. Prima periuță electrică a fost produsă în Statele Unite ale Americii de către compania Electro Massage Tooth Brush Company în anul 1927. În ultima perioadă, tot mai mulți români aleg această periuță în dauna celei manuale.

O periuţă de dinţi electrică poate realiza între 7.000 şi 30.000 de rotaţii pe minut, în plus nu necesită îndemânare deosebită. Conform celor mai recente studii aceasta îndepărtează mai bine placa bacteriană, reducând astfel riscul apariției gingivitei.

Totodată, periuța electrică poate îndepărta mult mai bine resturile de mâncare. Când vine vorba despre presiune, o periuță electrică este mai bună decât cea manuală, pentru că aplica același grad de presiune pe toate suprafețele.

Un alt avantaj al periuței electrice este timpul de spălat pe dinți.  În timp ce cu periuţa manuală trebuie ca procesul de spălare al dinților să dureze aproximativ 5 minute, cu cea electrică timpul se reduce la doar 2 minute.

„În cazul în care periajul nu se realizează de la gingie înspre extremitatea dintelui, atunci nici măcar periuţa electrică nu poate asigura o igienă orală corespunzătoare”.

Așa cum o periuță manuală trebuie schimbată periodic, adică o dată la trei luni, și capetele periuţei electrice trebuie şi ele schimbate odată la 3 luni.

Acest dispozitiv este foarte interesant mai ales pentru cei mici.În multe dintre ocazii, copiii sunt  greu de convins să-și perieze dinții într-un mod conștiincios. Dar, cum mulți dintre ei sunt extrem de pasionați de gadgeturi de la vârste fragede, s-ar putea să fie foarte atrași de periuțele electrice.

Royal Dentis Team

Leave a Reply

Your email address will not be published.