Laborator dentar digitalizat

Home / Laborator dentar digitalizat

Laborator dentar

Laboratorul dentar din cadrul clinicii ROYAL DENTIS este dotat la cele mai înalte standarde pe plan internațional.

În anul 2018, prin fonduri europene POR,  masura 2.1, ROYAL DENTIS  a câștigat un proiect de finanțare de aproape 150.000 euro, prin care a adus laboratorul la cel mai înalt nivel. În luna octombrie 2018 proiectul a fost implementat, iar din luna noiembrie 2018 s-a început lucrul cu aceste aparate.Prin acest proiect au fost achiziționate un număr de 18 aparate și softuri tehnologice specializate.

Laboratorul dentar din cadrul Clinicii dentare ROYAL DENTIS se poate mândri că a fost PRIMUL laborator dentar din județul Alba care a implementat în producția proprie, noua generație de vârf CORITEC de sisteme și tehnologie CAD/CAM (computer aided design/computer aided milling) produse de firma Imes-Icore Germania.

Acest sistem CAD/CAM este compus din:

1.Scanner Coritec i3Dscan eco +softul de scanare și design  Exocad software+PC+Monitor, uluitoarea precizie de scanare a acestui scanner este de 4 microni.

2.Mașina de frezat Coritec 350i automată cu magazie de 20 de freze, schimbarea frezelor făcându-se automat în timpul frezării + softul de frezare Coritec iCAM V 4.6 și aspiratorul iVAC eco+

3.Cuptorul de sinterizare a zirconiului HT/SPEED Mihm-Vogt.

Dupa implementarea acestui sistem tehnicienii dentari din cadrul laboratorului au beneficiat de 2 zile de training la sediul clinicii din Ocna Mureș ,efectuat de specialiști ai firmei Imes-Icore  Germania.

Tot în cadrul proiectului au mai fost achiziționate printre altele:

-cuptorul de presat ceramica Programat EP 5010, vârful de gamă al firmei Ivoclar din Liechtenstein.

-castomat-un aparat de topire prin inducție și turnare în vaccum  Trystolit producție Trystom, Cehia

-paralelograf Artiglio A2, unul din cele mai performante aparate de frezat de pe piața mondială

-compresor profesional cu un sistem de dezumidificare a aerului

-cuptor sinterizare zirconiu HT Speed Mihm&Vogt

-turbina prelucrat zirconiu Presto Aqua Lux

Personalul laboratorului este permanent supus unui proces de perfecționare atât în țară cât și în străinătate. Experiența acumulată și cursurile la firme prestigioase din UE și SUA (Dentaurum, Bego,Vita, Noritake, Haereus, GC, Jelenko, etc.), precum si specializări cu maeștri tehnicieni dentari ca și Kazunobu Yamada (Noritake Japonia), Andreas Piorreck (Noritake Elvetia), Horst Koinig (Haereus Germania), Berthold Wetzel (Dentaurum Germania), Janos Rendetzky (Vita Budapesta), Jochen Peters (Germania), Bela Meister (Germania) permite cabinetului să execute cele mai pretențioase lucrări protetice.