Implantul dentar este un dispozitiv din titanium care prin înșurubare se introduce în maxilar sau mandibulă, în jurul spirelor formându-se os, prin urmare acest dispozitiv se osifică putându-se realiza coroanele de înveliș.

Implanturile dentare Megagen sunt unele din implanturile premium aflate pe piața dentară, sunt fabricate în Coreea de Sud, acestea au luat naștere în 2002, ca o subsidiară a firmei MINEC (MegaGen Internațional Network of Education&Clinical research) în Coreea de sud.Firma ajungând astăzi una din cele mai complexe și inovatoare în domeniul implantologiei dentare. Megagen propune implantul AnyRidge, care reprezintă implantul secolului 21, fără doar și poate cel mai performant implant, indicat în majoritatea situațiilor clinice. Any-Ridge este primul implant ce a introdus conceptul de design cu spire progesive, adoptat ulterior și de celelalte firme producătoare.

Diametrul spirelor din din care este alcătuit implantul AnyRidge, nu este egal pe toată lungimea lui, fapt ce îi conferă o mai bună stabilitate în os. La vârf, spirele implantului Megagen sunt mai mici, devenind progresiv mai mari spre porțiunea superioară care se fixează în osul cortical (primar). Această zonă fiind prima, trebuie păstrată intactă fiind deosebit de importantă pentru stabilitatea în timp a implantului. Implantul dentar AnyRidge este de asemenea autofiletant, cu spire tăietoare, ce îi conferă o deosebită stabilitate în momentul introducerii în os. Designul spirelor subțiri dar foarte active în același timp permite o inserare la forțe mici și astfel nu se stresează fibrele osoase; vindecarea se produce fără stres cât mai aproape de condițiile naturale și fără modificări.

Megagen se ocupă de ani de zile de cercetare medicală avansată și de studii celulare, fapt ce a condus la dezvoltarea unei game de implanturi extrem de performante, aflându-se în prezent în primii 5 producători de implaturi din lume.