În clinica Royal Dentis realizăm fațete dentare E-max cu ajutorul cuptorului de presat ceramica E-max Programat EP 5010, liderul mondial al cuptoarelor de presat ceramica.

Fațetele ceramice E-max sunt lucrări protetice de o estetică deosebită obținute prin presarea unei pastile ceramice la temperaturi de 1000 grade.

Ceramica E-max este stabilă coloristic, prezintă o transluciditate excelentă și datorită lipsei altui substrat (metal sau zirconiu), trecerea dintre coroană și țesutul moale (gingia) este deosebit de estetică. Este inertă din punct de vedere chimic, biocompatibilă cu alte materiale de restaurare dentară și rezistentă la abraziunea dentară.

În situația în care dinții prezintă colorații inestetice, procese carioase incipiente, spații între dinți ce nu pot fi corectate prin tratament ortodontic (dinții nanici), cea mai bună opțiune de tratament o reprezintă fațetarea dentară.

Avantajul major al fațetelor dentare este că ele pot rezolva exceptional problemele de estetică din zona dinților frontali, putând păstra dinții vitali (fără necesitatea scoaterii nervului).

Metodele mai moderne de analiză estetică prin fotografia digitală (DSD-Digital Smile Design), oferă posibilitatea de a vizualiza aspectul dinților și încadrarea lor ca formă în corelație cu celelalte elemente faciale, inaintea începerii tratamentului efectiv.

Fațetele dentare sunt piese protetice deosebit de pretențioase, care necesită un plan de tratament bine întemeiat, colectarea meticuloasă de date de diagnoză privind funcționalitatea întregului aparat dento-maxilar și o bună colaborare și comunicare între practicieni (doctori, tehnicieni dentari) și pacient.

Cu ajutorul fatetelor dentare, pot fi corectate anomalii de culoare și de poziție ale dinților. Se pot închide spațiile interdentare (diasteme și treme), iar dinții care prezintă colorații inestetice ale smalțului dentar pot căpăta un aspect natural în armonie cu celelalte componente faciale.

Șlefuirea milimetrică a suprafețelor dentare se realizează sub anestezie locală, așa că NU DOARE!

Acestea au grosimea unei coji de ou, sunt realizate individualizat din porțelan, fiind translucide și odată lipite pe suprafața dintelui, conferă estetica și fizionomia dorite. Procedura este minim invazivă, fără să necesite îndepărtarea nervului. Mai mult de atât, există tipuri de fațete (așa numitele „no-prep”) care se aplică direct de dinte, fără să fie necesară atingerea acestuia cu freza dentară.

Fațetele dentare sunt rezistente și durabile. Nu se pătează, nu irită gingia și, prin suprafața lucioasă, nu permit acumularea de placă bacteriană, DAR pentru menținerea stării de sănătate dentară, este foarte important că pacientul să mențină o igienă impecabilă.