Zirconiul este una din inovațiile stomatologiei moderne, un material care a revoluționat munca specialiștilor în estetica și protetica dentară.

Coroanele din zirconiu sunt realizate prin frezare computerizată în clinica noastră cu ajutorul sistemului CAD/CAM -scannerul CORITEC i3Dscan și a mașinii de frezat CORITEC 350i.

Coroanele de zirconiu reprezintă soluția optimă, potrivit specialiștilor în protetica dentară. Spre deosebire de alte coroane de înveliș, coroanele din zirconiu sunt preferate de pacienți, datorită aspectului său similar cu al unui dinte natural și rezistenței ce îi asigură o durabilitate mai mare.

AVANTAJELE COROANELOR DIN ZIRCONIU

-Acomodare imediată: un avantaj major al coroanelor din zirconiu este acela că acomodarea durează foarte puțin. Acest lucru se datorează frezării computerizate care execută dintele la aceeași dimensiune cu dinții restanți din cavitatea bucală. Coroanele din zirconiu sunt foarte ușoare, ele se integrează perfect în cavitatea bucală, devenind insesizabile de către pacient. Acesta este unul dintre principalele scopuri ale dezvoltării tehnologiei, confortul pacientului fiind mereu prioritar în noile soluții medicale.

-Aspect natural : de cele mai multe ori, factorul determinant în alegerea coroanelor dentare îl reprezintă aspectul lor și asemănarea cu dintele natural. Din acest punct de vedere, coroana din zirconiu este, fără doar și poate, alegerea pe care trebuie să o facă orice pacient care se confruntă cu probleme de reabilitare orală.

-DURABILITATE: coroana din zirconiu este o piesă extrem de precisă, obținută prin frezare computerizată la o precizie de 4 microni, astfel încât adaptarea gingivală este net superioară lucrărilor dentare clasice. Coroanele din zirconiu elimină complet problemele gingivale datorită acestei precizii nemaiîntâlnite în alte soluții protetice.

-Biocompatibilitate: coroanele din zirconiu spre deosebire de celelalte coroane din metal, nu este oxidată de fluidele din cavitatea bucală, prin urmare nu irită țesuturile învecinate cu oxizi și nu influențează sub nici o formă culoarea dinților naturali.

Pacienții care sunt alergici la alte materiale cu coroana de zirconiu nu vor avea nicio reacție negativă, mai ales că oxidul de zirconium ZrO2 are o compoziție rară și pură, nu corodează, nu are niciun fel de conductivitate electrică și nu irită.

-Conservarea țesutului dentar: coroanele din zirconiu sunt realizate prin frezare computerizată CAD/CAM și sunt extraordinare din punct de vedere estetic. Metoda CAD/CAM (computer aided design-computer aided milling) implică utilizarea unei camere de captură video, performantă, de înaltă acuratețe a detaliilor, conectată la un computer. Computerul va realiza designul integral al restaurației pe baza imaginilor 3D scanate urmând a fi inserată pe bontul protetic.